Dirigent Raymond Starmans

Raymond Starmans werd in 1974 in Klimmen geboren. In 1980 verhuisde hij met zijn moeder mee naar Grijzegrubben-Nuth. Gestimuleerd door zijn stiefvader, werd hij al heel snel lid van de plaatselijke fanfare. Meteen na zijn middelbare school begon zijn professionele muzikale loopbaan. Hij studeerde slagwerk aan het koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daarna volgde hij een opleiding Music Management, en startte Raymond ook een Masteropleiding HaFa-Directie bij Arie Boers [NL] en Kenneth Montgomery [GB]. Deze studie rondde hij in 2000 succesvol af. 

Tijdens zijn studententijd was Raymond slagwerker bij professionele orkesten zoals de Koninklijke Luchtmacht kapel en het Nationaal Jeugd Orkest. Ook remplaceerde hij bij diverse orkesten zoals het Limburgs Fanfare Orkest, Symphonic Impulse en het Amsterdam Wind Orchestra. Bij deze orkesten werkte hij met verschillende gerenommeerde dirigenten.

Als slagwerkdirigent werden er Nationale en Internationale titels behaald. Naast het dirigeren van slagwerk-ensembles, te weten Slagwerk- en jeugdslagwerkgroep van Harmonie Sub Matris Tutela Oostrum, Drumband Kettenis [B] en Drum- Trompetterkorps Schutterij St. Remigius Meerssen. Legt Raymond zich nu meer toe op het dirigeren van Harmonie en Fanfare orkesten. Als dirigent is hij momenteel verbonden aan Muziekvereniging Bekkevoort (België) 2e afd. en sinds kort ook van onze harmonie St. Servatius. 

Als slagwerkdocent is Raymond actief bij Schutterij St. Remigius Meerssen, Harmonie Sub Matris Tutela Oostrum en RASTAmuziekopleidingen.

Naast de activiteiten als dirigent en docent jureert hij regelmatig op schuttersfeesten en OLS, solisten- mars & concertwedstrijden. Zijn motivatie is dan ook een slagwerker, docent, dirigent in hart en ziel!